donderdag 25 augustus 2011

Een weekje doorwerken

Eerst even verontschuldigen, met mijn domme vermoeide kop heb ik rond 1 uur 's nachts al mijn foto's van de voorbije week gewist van mijn toestel én van mijn computer. Vraag me niet hoe ik dat heb klaargespeeld, ik weet 't niet...

Maar goed, ondanks die stommiteit is er wel veel gebeurd. Tom had een week verlof, doel: badkamer verder afwerken. En wat is er dan allemaal gebeurd:

*Bernard van wie we de Yurt kochten kwam uit Mongolië naar België en heeft ons voor 50 euro een nieuwe binnenkatoen voor het dak meegebracht. De vorige was gespot, en we moesten hem vervangen. Dat heeft ons bijna een volle dag hard werken gekost. Gelukkig was de noena er ook een paar uurtjes om met wolfje te spelen, dat maakte het wat makkelijker om door te werken. Het ziet er nu weer mooier uit!

*Wolfje maakte vriendjes met de buurjongens. Ze zijn hier voor de zomer (2 jongens van 11 en 13 jaar) en maakten zelf een soortement bolderkar. Daarop hebben ze wolf als een koning rondgetrokken! Heerlijk vond hij dat! En met de leem van onze binnenkoer maakten ze olifanten en sneeuwmannen. heerlijk boetseermateriaal...

*We zijn 500 euro kwijt voor een half uurtje werk: het laten reinigen van de mazouttank. Maar dat is dan toch eindelijk gebeurd en we krijgen er een attest voor. Alle buren waren nieuwsgierig en zijn komen piepen wat die camion daar deed...

*De douchecel die we kregen van Joris en An hebben we helemaal uit elkaar gehaald, alle kleine deeltjes ontkalkt met heet azijnwater en volledig gekuisd. Na een half jaar in onze kelder te hebben overnacht was dat hard nodig! ;-) En na die grondige poetsbeurt bleek de massagedouche ineens toch nog te werken! Dus heerlijke douchetijd in het vooruitzicht! Wolfje en Gustave (zoontje van Julie) hebben hem mogen testen in 't warm zonnetje en hij is goed bevonden.
*Gustave en Julie hebben ons ook geholpen met het maken van rabarberconfituur. De plant kregen we van Johan zijn tuin... volgend jaar terug oogst!

*Tom heeft gepuzzeld met al zijn overschotjes en stukjes loodgieterij en maakte de verbinding naar de hoofdleiding voor het koud water.
De lavabo hangt (maar nog geen aansluiting) en er staat al een muurtje voor het toilet een beetje uit het zicht te zetten. Ik kan steeds beter met de schroefmachine overweg. Nog niet zo goed als Tom, maar het komt... :-)

*De wanden van de badkamer zijn volledig geïsoleerd, we vezen de gyprok erin (dus wanden toe) en de deuropening is gezaagd. We hebben ook een poging gedaan tot schilderen maar die viel enorm tegen. Allebei spijt van de poging! De vezels van de platen komen los en toen de verf nat was had je ook vieze kleine vlekjes van het onregelmatige drogen. De gezelligheid leek plots ook helemaal weg... Maar we zijn dan leemverf gaan kopen en hopelijk lukt het met een tweede laag om de vieze indruk weer weg te werken.

*Stijn is vrijdag een halve dag komen helpen en heeft samen met mij en Tom tegels gelegd aan de zijmuur en achtermuur van de garageblok. Het regenvat werd leeg gelaten en dan hebben we dat verzet. Zo was er ruimte om een raam in te steken in de eerste ruimte waar de keuken gaat komen. Dankzij Veerle konden we goed doorwerken want Wolfje mocht gaan spelen bij Stian! En 's avonds was 't gezellig samen eten...

*De dag daarna kwam Johan ons helpen met het insteken van een raam! Alles slijpen, stenen uithalen, raam erin, venstersteen er weer in en alles toemetsen en oppurren. Het verandert het zicht compleet!
En de muur aan de kant van de schuur (nogal onstabiel van het vocht), is versterkt met heropvoegen tussen de stenen. Zo kan daar binnenkort een deur en raam in.

*De tuin is verder weer wat netelvrij en braamstruikvrij gemaakt. En ik maak plannen voor een vijvertje..

*Verder is er echt redelijk wat oogst verwerkt: vlierbessen, braambessen (halve kilo geplukt in het bos!), pruimen, rabarber, aardbeien... en appel - peren compote. Allemaal bio met oogst van buren en eigen tuin!

En de zondag was rustdag: wandelingetje, pannekoekerij en rustig met ons drietjes samen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten