woensdag 10 augustus 2011

Groenzorg

We kregen post: onze kapmachtiging is binnen! Dus de dode bomen vooraan in de tuin mogen er eindelijk uit. (BRT hou u vast! Grooooot kampvuur op komst!) We zouden de natuurlijke bosgroei zijn kans willen geven want er piepen al een boel mini-boompjes! Berkjes, eikjes, vlieren, lijsterbes, kerselaar,... en een boel bramen!

Van de buren krijgen we pruimen en wolf en ik maken weerom pruimenconfituur. 5 potjes! Moemma, Daisy en wolf zijn peter krijgen er ook eentje... In eigen tuin ga ik op jacht naar rijpe vlierbessen en bramen en ik krijg daar 3 volle potjes confituur mee voor elkaar.  Van de gekregen tomaten maken we tomatensoep met balletjes en van de peertjes maken we appel/peren compote met rozijntjes. Allemaal héérlijk!

Op een mooie zonnige ochtend beginnen we met de haag af te scheren (deze keer ik, gezien het duim-verhaal van Tom) en Tom klimt de bomen in om de laaghangende takken weg te zagen voor de camions. Daar zijn we toch een dagje mee zoet, het confituur maken mee inbegrepen. Een heerlijke dag, waar we ook een verlaten vogelnestje vinden met eitjes in. Wolf is onder de indruk en harkt vanaf dat moment al de takjes van de ligusterhaag bijeen tot nestjes...

En weer thuis vinden we een aangetekend schrijven in de brievenbus: onze gele brief is aangekomen! Jippie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten