zaterdag 17 september 2011

afbreken!

Vandaag kwam de familie van Tom ons te hulp. Er gebeurt heel veel op één dag tijd, maar ja, met 4 mannen en ikke, kan je veel werk verzetten!
Wat er allemaal gebeurd is:


*Met zijn allen halen we de quasi turf en afvalbodem in de schuur leeg met schoppen en kruiwagens zodat daar dingen opgestapeld kunnen worden. 


*Tussendoor red ik een salamander uit een puinzak, die al zijn plek voor de herfst had opgezocht. 

*Het werkmateriaal van de garage wordt volledig leeggeruimd. De dingen die nat mogen worden verhuizen naar het schuurgedeelte.
*Samen met Mikis en Simon breekt Tom het deel garage af waar het dak moet verlaagd worden. De binnen-plafond wordt er uitgehaald (zware houten balken en planken)
en alle afvalhout verzameld op de binnenkoer.

*Mikis schuurt de verf van een muur van het andere deel garage af en zorgt voor prachtige stofwolken. Die waren wel niet zo goed voor zijn lenzen... :-/ Tom maakt dat werk later op de avond af, om van 't stof af te zijn.

*Ik en Jaques pakken de bramen aan in het laatste stuk tuin waar ik ze nog niet heb vastgehad. Sommigen zijn 3 cm dik van stengel en zo hoog als de vlierstruiken.

*De stenen muur van de garage wordt stukje pers stukje naar beneden gehaald. Alle stenen worden met de handbijl afgekapt en opgestapeld om te recupereren.


Tegen het einde van de dag is iedereen goed moe en komt de noena terug met ons Wolfje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten