woensdag 13 juli 2011

Beton, bedje, bel en brievenbus

Het begint met een bewogen ochtend waar Tom met de heggenschaar in zijn duim zit, en zich tot op het bot snijdt. Ik vlieg op die manier uit bed om hem te verzorgen en verbinden. Reden voor de actie van de heggenschaar; de betonwagen komt straks leveren om in de garage een vloer te gieten. Het lukt me hem te verbinden (niet om hem naar het ziekenhuis te laten gaan) en wel zo dat hij nog een handschoen erover kan doen om de beton te gieten. Gelukkig heelt de wonde buitengewoon goed en snel, na een paar dagen is ze al volledig dichtgegroeid.
En dan komt de betonwagen eraan... En aan het stuur zit tot ons beider verrassing een vrouw van klein postuur, redelijk jong en die rijdt dus met zo'n reusachtig ding. Omdat het lot ermee speelt heb ik natuurlijk geen camera bij. Deze foto is het eindresultaat:

Na een half uurtje is de garagevloer vol gegoten en vertrekt ze terug. Ook wolf is onder de indruk van ons bezig te zien in de modder met de schuppen. En hij mag ocharme er niet in met zijn laarsjes... Na het trillen wil Tom polijsten. Echter de regenachtige dag laat de beton nogal langzaam drogen en daarom trekken we naar Ikea.

Op jacht naar een logeerbed! Dank u solden, want voor helft van de prijs vinden we de bodem van het zetelbed, dat we dezelfde dag nog in de yurt installeren. Ook Wolf heeft een beter dan kampeerbedje: oud bretoens bedje dat we beitsten toen hij nog baby was. Toen voelde dat niet veilig genoeg omdat de spijlen te laag kwamen.

Als kers op de taart komt mijn zelf ontworpen en gestikt 'blauw kasteel' er nog bij; een huisje voor Wolf, waar hij mee de stoffen voor heeft mogen kiezen. Versierd met de veren van de pauw waar hij zo zot van is. Zo heeft hij zijn eigen speelplekje en hoekje om te slapen, alsof het een klein kamertje in de grote yurt is. Het houdt ook het daglicht een beetje weg voor zijn middagdutje. En ons bed krijgt een muggennet, zodat ook wij ons geborgen voelen. Het wordt gezellig...
eerste test of het zal werken: 

afgewerkt met gouden randjes, vlaggetjes en pauwenveren

ons zetelbed als zetel




















Bij terugkeer van ikea blijkt de beton nog steeds niet erg gehard, en dus werken we verder.

Tom aan de deur: er hangt nog geen slot aan, dat wordt nu geïnstalleerd. Ook een echte deurbel, zodat we elkaar makkelijk kunnen roepen, want van de yurt hoor je niets als je in de garage bezig bent.




















En ik werk aan project 'brievenbus'. Dat maakt het nét iets makkelijker om de post te onderscheppen. Daarvoor moesten we voordien gewapend met schroefmachine de deur van het huis openbreken...  Met een heleboel leuke Kitsch met grote K bouw ik een broodtrommel van brabantia uit de kringloopwinkel om tot de mooiste brievenbus van Munte en omstreken... ;-)

Zie bovenal de kabouter bij de paddenstoel en het elfje op 't nestkastje! =)


Tom offert zich 's avonds op om mij en Wolfgang naar Antwerpen te rijden en de vloer tot 1 uur 's nachts te polieren... het drogen ging dus veeeel trager dan verwacht. Maar we zijn content met het resultaat!

2 opmerkingen:

  1. Graag wil ik weten waar je je vlaggetjes hebt gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Clara,
      Guen heeft die zelf gemaakt, ze werden niet gekocht.

      Tom

      Verwijderen