zaterdag 18 juni 2011

Het regent, het regent...

... vanbinnen wordt het nat. Dat blijkt als het storm- en regenweer langs trekt: grote plassen in de yurt. Duss... daar moeten we nog wat aan veranderen. Eerst en vooral zorgen dat de vloer langs de zijkant geen water binnen pakt: die moet verder afgewerkt worden.

Gelukkig krijgen we hulp: Ruben komt ons een paar helpende handjes en goed humeur aanbieden!
In de ochtend valt het wat tegen, blijkt dat we meer tijd kwijt raken als gepland door iets te moeten gaan kopen wat we niet meer hadden (vergeten wat). Ook moest Tom nog langs de boer, om nog 6 balen stro te gaan halen en op te laden. Ondertussen houden Ruben en ik ons bezig met het uitroeien van onoverwinnelijke bramen, die de tuin overwoekeren. Regen of geen regen, we laten ons niet tegenhouden.
Tegen dat Tom terug is met Wolf is de regen gestopt, eten we pasta als middagmaal en dan begint het 'echte' werk.

Mijn taak is de strobalen delen, samenbinden op de gevraagde hoogtes, diktes en vormen. Er sneuvelt een sergaent in de strijd, maar het systeem begint er in te komen. Ruben en Tom duwen met plankjes en balk (brute kracht) de strobalen in de vakken.

 Er wordt bijgevuld met zakjes stro, elk kiertje moet dicht.
 En dan vastvijzen van de osb. De planken in de lengte afzagen blijkt moeilijker te werken, maar waar we aan begonnen zijn moeten we afmaken... En het gaat. Dan de randen af frezen.


En we zijn weer een stapje verder! Maar moe...
Een wandelingetje als beloning!



zie ook fazant vrouwtje en mannetje... :-)


De weiden achter de 'pannenkoekerij' zoals wolfje het noemt: de kinderboerderij waar ze pannenkoeken serveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten