zaterdag 25 juni 2011

Wij binden de strijd aan met de regen! part 1

Vandaag zijn we eerst gaan shoppen: een tentenwinkel waar we impregneermiddel, groen plastiek tentzeil en polykatoen tentzeil bijhalen. Doel: koepel waterdicht krijgen & canvaslaag waterdicht krijgen. Ergens waren we teleurgesteld dat het allemaal zo traag ging, het ideale beeld van: tentje opzetten, alle laagjes erop en in één dagje zijn we klaar; bleek verre van waar. En misschien gelukkig maar. Want als we dat hadden gedaan, hadden we nu al een doorweekte viltlaag gehad, die was beginnen schimmelen en rotten voor we er erg in hadden... Dus zijn we dan maar dankbaar dat het weer ons tegenhield! ;-)
Stap één: alles van het dak er weer af en bidden voor een regenvrije dag. Het ziet er bewolkt uit en we vertrouwen het niet meer. De canvas gaat eraf, de rafters en we laten de kroon weer zakken.
 De kroon wordt met 20cm van de rand afgemeten op het plastiek zeil dat we kochten, zodat ik er een waterdichte rand op kan maken.
 En naaien maar... 5 naalden sneuvelen op het dikke plastiek, ik had me niet voorzien op een onschuifbaar en lederdik materiaal.
 Tom heeft plexiglas besteld dat nog plooibaar is met 3 mm. Na een kartonvoorbeeldje, maakt hij raampjes. Zagen en boren. Wolfje kijkt mee om later mee te kunnen doen...

 Het zeil is klaar na veel gevloek en gesukkel. De ogen zitten erin om op te spannen. Tom boort het zeil onder het raam vast.
 Alles opvoegen met siliconen. En dan genieten van het uitzicht onder de koepel!
 Daar staat onze ufo! Klaar om de volgende dag zijn plaats terug in te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten