zondag 26 juni 2011

Wij binden de strijd aan met de regen! part 2

Het belooft een hete dag te worden. 's Morgens zijn we al vroeg uit de tent en na het ontbijt hangen we de regencanvas (één deel alvast) op om te impregneren.
Tom aan de ene kant met de compressor, ik aan de andere kant met een baddeke en een grote spons... rara wie gaat 't snelst vooruit?? (just: ikke!)

 Daarna laten we dat deel drogen en gaan we op bezoek bij Stijn, Veerle en Stian. We komen terug met een paar glazen Cava, leuk nieuws en ledernaalden rijker!
 Maar frustratie alom! De naalden breken nog steeds... Uit de grote canvas wordt een halve cirkel geknipt en omgezoomd om de koepel meer daglicht te gunnen.

 Terug het grote moment: de kroon wordt weer omhoog gespannen. En het spant er vooral om dat Wolfgang nu erbij is en alles wil meedoen, maarr... wij vinden dat niet àltijd zo'n goed idee.

Bij het steken van de rafters mag hij weer wél meedoen! Al doende komen we op het volgende probleem uit: straks moeten al die lagen er weer op. Hoe gaan we dat doen nu we de koepel volledig hebben dichtgewerkt? Normaal kan je langs de kroon naar buiten om alles aan te trekken... hoe lossen we dat op?






Enfin, we doen maar voort met wat ons wél mogelijk lijkt. De tweede canvas impregneren bvb... En wolf profiteert ervan om paardje te rijden op mama's rug. =)

 Ik kom op het idee om de eerste nacht in de yurt door te brengen, maar omdat er nog geen canvas opligt (die moet nog drogen), zetten we de tent maar binnen.

 Op het dak leggen we de eerste katoenlaag, als test: hoe zorgen we ervoor dat we van boven alles kunnen aanspannen? Met ladder, stokken en touwen lukt dat min of meer.
ét voilà: moe maar voldaan gaan we slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten