maandag 27 juni 2011

De viltlaag... help!

Wolf heeft vannacht slecht geslapen. Gloeiend en koortsig halen we hem 's morgens uit zijn bed. Niet willen eten... te veel zon gehad dus.  Dat betekent dat we een voorzichtige poging doen om verder te werken en goed op wolf te letten. Hij is de hele dag hangerig en heeft veel extra aandacht nodig.
Eerst werken we aan de rand polykatoen aan, dat ervoor zou moeten zorgen dat de regen en wind niet in de yurt kunnen via de vloer.

 En dan pakken we de vilt uit: oh oh... dik, zwaar, en in verschillende lagen. maar nogal weinig lussen om aan te trekken.

 Met vereende krachten lukt alles, zelfs al zijn we maar met 2. Op de wanden hangt na veel zwoegen en zweten de vilt. Al blijkt dan achteraf dat we de hoeken binnenstebuiten gedraaid hebben... zucht.

In volle zon zitten naaien is goed om ook een zonnesteek te krijgen, dus zetten we een parasol en dan wordt de vilt met naald en draad ambachtelijk bijgewerkt. Weer hetzelfde verhaal: de kroon moet vrij blijven.  Dus een halve cirkel verdwijnt en er wordt een dik touw over de rand vastgemaakt, zodat de vilt niet losscheurt als er aan de hoeken wordt getrokken.
De dakvilt krijgen we er niet meer over. Het is al vier uur en we moeten nog naar de dokter voor Wolfgang; Hierna trekken we de regencanvas er terug over. Dit kost ons heel wat meer werk omdat we niet door de koepel kunnen.

We hebben ons weer overschat en het werk onderschat. Volgend weekend wordt rustiger beloven we onszelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten